Art Damaged – Författare Nora Novak – Bokrecension

Konst definieras som processen eller produkten av att medvetet arrangera element på ett sätt att påverka sinnen eller känslorna. I detta avseende är Nora Novaks verk, “Art Damaged”, i sig ett konstverk.

Nora Novak packar så mycket rakt talande kvinnlig visdom i varje mening, komplett med en otrolig mängd namn som tappar. Designers, delikatesser, destinationer och önskningar är alla sammanvävda i ett väv av berättande. Det tog mig ett ögonblick att inse att “Bloomies” var smeknamnet för Bloomindales, men när du väl har språket i Novaks stil, slår du dig tillbaka, sparkar av din Prada och fyller ett Baccarat -kristallglas med Tattinger och tar in hennes fina litterära talang .

Arbetar som receptionist i ett Orange County, eller OC som det kallas, konstmuseum, Nina, utsätts huvudpersonen för egon, prestige och personligheter hos de rika och berömda, liksom de inte så rika och vill bli känd. Trycket på framgång i konstvärlden, de sexiga underströmmarna från sociala sammankomster och de kreativa krafter som driver industrin avslöjas på ett sätt som bara de med nycklarna och larmkoderna till museer förstår. Nora Novak tar dig bakom fasaden av fauxbarriärer, till de riktiga människorna som hänger runt i utställningar och privata utställningar. När en fjäderfågel flockas samman, lockar en Andy Warhol lockar begåvade hantverkare in i ett rum som en lykta i skogen lockar insekter.

Nina har sitt följe av män, som är en naturlig skönhet och vet hur man använder sin Gud med tanke på sexappeal. Var och en ger en bit av sin tillfredsställelse och blir en kakel i hennes mosaik för att skapa ett tillfredsställande liv. Hon är underanställd som receptionist, eftersom hennes talang och ambition att bli en hyllad målare är mycket större, men närheten till kulturen lockar henne till sitt skrivbord varje morgon. Det som utspelar sig, i vad som till synes skulle vara en tråkig och trist tillvaro, är allt annat än tråkigt, eftersom djupet av mänskliga begär förvirrar en nät av bedrägerier och mord. Utsmyckad med detaljer som liknar taket i Sixtinska kapellet, borstar Nora Novak sina orddrag över sin duk av papper. Skriven i en samtida stil skapar hon mästerligt karaktärer som är trovärdiga, känsliga och sårbara – riktiga människor i en surrealistisk kultur.

Fram till nyligen var målning i kallt väder ett mycket osäkert förslag, med målare som skjuter upp sina exteriörmålningsjobb till våren. Hemmets norra sida är särskilt sårbar eftersom det får minst solsken. Nu med specialformulerade färger och primers och med kallt väderbeläggningssystem gjorda speciellt för att klara temperaturer så låga som 35 ° F lätt tillgängliga, kan målningsentreprenörer ha en förlängd målningssäsong. På så sätt blir det lättare att uppfylla tidsfrister, utan att behöva uppleva något intäktsfall fasadmålare i västerås.

Moderna färger är utformade för att klara extrema väderförhållanden. De flesta yttre latexfärger torkar snabbt och är mer motståndskraftiga, även om de kräver lite tid innan de regnar eller utsätts för en hög grad av solljus. Akrylbaserade färger är mer motståndskraftiga mot solljus och blekning. Oljefärger behöver längre tid att härda än akryl, men sprider sig smidigare, vilket ger färgentreprenörer större flexibilitet i arbetet.

Utvändig husfärg måste vara tillräckligt stark för att klara de mest extrema förhållanden som naturen ger. De bästa möjliga resultaten för målning av exteriörhus är inte bara beroende av bra ytbehandling, färger och utrustning av bästa kvalitet utan också av idealiska väderförhållanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *